Mindenhez, így ehhez is a legjobb a sport. A depresszió kezelése otthon talán egyszerűbb, mint szakemberhez fordulni, legalábbis elsőre. Olyan állóképességi sportok javasoltak, mint a túrázás, a nordic walking, a kerékpározás, az úszás vagy a futás. Számos tanulmány bizonyítja, hogy a sport javítja a depressziós betegségeket. A mérsékelt testmozgás az ideális – nem túl sok, de rendszeres. A depresszió kezelése otthon azért nem mindenkinek megy könnyen, hiszen van egy bökkenő: motiválnia kell magát a sportolásra és a depresszióban szenvedőknek ez különösen nehéz.

Egyeztessünk időpontot a barátainkkal, mivel, ha tudjuk, hogy túrázni, sétálni vagy kerékpározni várnak minket, könnyebben felállunk a „padlóról” és elindulunk. A friss levegőn végzett testmozgásnak van egy másik előnye is a depresszióban szenvedőknek. A fizikai aktivitás antidepresszáns hatásához csatlakozik a fény hatása is. Mielőtt szakemberhez fordul, a depresszió kezelése otthon az első és talán az utolsó lépés a lelki-egészség felé.

A vércsoport teszt megmutatja „milyen” vagy

A vércsoport a szülőkről a gyermekeikre öröklődik. Minden gyermek kap egy vércsoport tulajdonságot az apától és egyet az anyától. Szigorúan véve, a vércsoport teszt megállapításakor még tovább oszthatóak. Az „A” vércsoport azt jelenti, hogy a személynek lehet „A0” (vegyes) vagy „AA” („tiszta”) vércsoportja. A „B” vércsoport „B0” vagy „BB” formában jelenhet meg. A „0” vércsoport azonban mindig „homozigóta”, azaz „00”. Az „A” és a „B” antigének dominálnak – mindig ezek uralkodnak.

Amikor egy beteg vért kap valakitől (vérátömlesztés), az orvos közvetlenül az előtte egy vércsoport teszt segítségével azt is megvizsgálja, hogy a beteg (recipiens) vére valóban kompatibilis-e a donor vérével. A beteg csak olyan donor vérét tolerálhatja, akinek a vércsoportja megegyezik az övével. Ellenkező esetben fennáll a súlyos megbetegedés, sőt, akár a halál kockázata. Az úgynevezett „ágy melletti vizsgálat” célja annak biztosítása, hogy a vércsoport teszt garantálja, miszerint a donor és a recipiens megegyezik.