Egy kerítésrendszer annyira tartós, amennyire jól voltak kiválasztva, megtervezve és kivitelezve az oszlopai. Kétségtelen, hogy a kerítésoszlop járul hozzá a leginkább a strapabíró jelleghez, maximálisra növelve az egész rendszer élettartamát. A lényeg, hogy a telepítés a megfelelő módon legyen elvégezve. Hogyan is kell történjen ez?

Nos, ha sima talajról van szó, akkor egy szintezőcső segítségével be lehet állítani egy magasságba mindegyik oszlop tetejét. Ezt követően már nem fog boldogulni az ember egyedül, hiszen a két szélső oszlop beverése következik. Biztos, hogy a szomszéd vagy egy jó barát azonnal a tulaj segítségére siet, főleg, mert ez nem épp egy időigényes és nehéz feladat.

De mi jön ez után? Nos, a kerítésoszlop tetejéig kell emelni a szintező cső mindkét végét. Ezeknek a víz szintjével egy magasságban kell lenniük. Jó ötlet még ekkor kifeszíteni egy hosszabb madzagot a két szélső kerítésoszlop közé, majd ehhez mérni a többit. Egy másik opció a lézerszintező bevetése, amivel természetesen a lehető legegyszerűbb az egész beállítása.

Fontos megjegyezni, hogy az oszlopok legalább negyedét kötelező a földbe süllyeszteni. Még akkor is így kell cselekedni, amikor betonba vannak ágyazva. Egy 200 cm magas kerítés építéséhez tehát 260 cm hosszú oszlopokat kell vásárolni. Mi a helyzet a meredek lejtőknél? Ekkor csakis a lépcsős megoldás jöhet szóba. Ha ez kész van, akkor nyugodtan feltölthető a talaj sóderrel.

A tartósságával remekel a fém kerítésoszlop

Milyen kerítésoszlop oszlop mellett érdemes dönteni? Aki egy kicsit is utánajárt a dolgoknak, bizonyára tudja, hogy létezik fa, vas, műanyag és fém kerítésoszlop. Teljesen mindegy, hogy melyik mellett dönt az ember, tehát milyen kerítésrendszert választ, az biztos, hogy az egész szerkezet időtálló jellegéért és strapabíró tulajdonságáért az oszlopok felelnek.

El kell dönteni, hogy milyen anyagból legyenek, hogyan kerüljenek rögzítésre, illetve, hogy milyen távolságra helyezkedjenek el egymástól. Aki egyszerre szeretné az esztétikus megjelenést és maximális tartósságot, biztosan nem fog csalódni a fém kerítésoszlop adottságaiban.