Teljesen érthető, hogy aki csak teheti, automata locsolórendszert választ. Az automata öntözőrendszerek a talajba rejtett csőhálózatot jelentik, amik a megfelelő pontokon elhelyezett locsoló elemek segítségével végzik a feladatukat. Ezen tartozékok a nyomás hatására kiemelkednek a földből és végrehajtják az öntözést.

Az automata berendezés legfontosabb előnye kétségtelenül az, hogy úgy képes ellátni a legfontosabb feladatát, hogy egy cseppet sem igényli az emberi beavatkozást. Mivel teljes mértékben a zöld terület tulajdonságaira vannak szabva, a leghatékonyabb locsolási megoldásként van számon tartva. Mi a legfontosabb célja?

Ugye az elsődleges feladata, hogy garantálja azt a vízmennyiséget, ami a hazai időjárás miatt nem hullik a kertre természetes csapadék formájában, illetve egyenletlenül oszlik el. A másodlagos cél pedig, a tulajdonosok nagy örömére, hogy rengeteg időt és energiát takarít meg. A kert fenntartásához szükséges feladatok közül a legtöbb időt és energiát igénylő munkákat végzi el, kifogástalanul.

Nem mellesleg a modern öntözőrendszer ismérve még a hatékonyság. Ezt igazolja a tény, hogy az öntözővizet a leghatékonyabban használja fel, a legegyenletesebb módon, valamint a legoptimálisabb időpontokban.

Csakis így hatékony az öntözés

Egy automata rendszer minden téren hatásos. Emellett az öntözés az életminőséget is emeli, köszönhetően az időmegtakarításnak és persze a víz hatékony kezelésnek. A segítségével a kert szép, ápolt és mindig gondozott lehet. De honnan is indultak világhódító útjukra ezek a berendezések?

Minden az USA-ban kezdődött. Az öntözés már évtizedek óta hihetetlen iramban fejlődik. A mai napig itt gyártják azokat a professzionális, magas minőségű alkatrészeket, amiket hazánkban is előszeretettel használnak.

Magyarországon sok kertmester dönt például a Hunter, a Toro, a Rain-Bird, a K-Rain, az Orbit, az Irritrol brandek termékei mellett. A segítségükkel az öntözés akadálymentesen, mindig hatékonyan történik. Nem csoda hát, hogy a szakemberek szívesen választják ezen alkatrészeket.