A kerttervezéssel kapcsolatban sok kérdésük van az érdeklődőknek, potenciális megrendelőknek. A kérdésekre pontos választ adhat a kerttervező, aki a tapasztalatára alapozva segít közelebb jutni az igazsághoz. Ami sokakat érdekel, hogy minden esetben szükséges a tervezés? Nos, vannak esetek, amikor ezt a lépést ki lehet hagyni.

Ha kertfelújításról vagy épp kertátépítésről van szó, akkor a legtöbb esetben erre nincs szükség, ezért efféle kiadásokkal nem kell számolnia a tulajdonosnak. Természetesen az alapos felmérés és a személyes konzultáció elengedhetetlen része a sikeres kertépítésnek. Ebben is segít a kerttervező.

Amit még fontos itt megjegyezni, hogy egy rutinos, hozzáértő kerttervező akkor sem ragaszkodik a tervezéshez, ha szakmailag kihívást nem jelentő kivitelezési munkáról van szó. Sokkal jobb ekkor a tervezésre fordított összeget inkább a minőség emelésére és az esztétikai hatás növelésére költeni.

Mondani sem kell, hogy a szakmailag kihívást nem jelentő projekt nem egyenlő azzal, hogy hanyagul lesz elkészítve a munka. Manapság a divatos szabadidőkertek többsége is elvégezhető tervezés nélkül. Tudja a kerttervező, hogy itt a  szélre rendezett örökzöld sorok, nagyobb felületű gyepes területek, valamint egyszerűbb növénycsoportok nem igénylik az alapos átgondolást.

A minden téren okos öntözésvezérlő

Napjainkban nagyon kedveltek az okostelefonról is irányítható WiFi-s okosvezérlők. Az okos öntözésvezérlő pozitívuma a praktikusságban és kényelemben rejlik, hiszen akármilyen mai intelligens eszközről könnyedén kezelhető, a világ bármelyik pontjáról, ahol ugye van internet.

Ahogy a világ műszaki piacán és minden technikai eszközén robbanásszerű fejlődést okozott az wifi-s technológia, így nem kerülhette el az öntözéstechnika piacát sem ez a változást hozó fejlesztés. Ennek eredménye az okos öntözésvezérlő lett, ami az internetre alapszik az irányítást illetően. Ma már a sok smartphone és táblagép szoftvere alkalmas arra, hogy a kertben is csodákat vigyen véghez. Az okos öntözésvezérlő bluetooth-os kapcsolattal is működtethető.