Tinédzserként eléggé visszahúzódó voltam. Volt két legjobb fiú barátom, akikkel folyton a videójátékokkal és a focival voltunk elfoglalva. Engem nem érdekelt különösebben, hogy a lányok épp melyik jóképű énekesre buknak, vagy hogy hogy nézek ki. Úgyis mindenki mindig azt mondja, hogy ebben a korban nem reális az emberek testképe és az azzal kapcsolatos elvárásaik, mivel azokat túlságosan befolyásolja a közösségi média.

Meg egyébként is, sok visszahúzódó ember így is megtalálja a helyét a világban! Nem mindenki arra született, hogy egész nap az izmait mutogassa az interneten, közben pedig koplaljon és folyton azon aggódjon, hogy mások vajon mit gondolnak. A lényeg mindig az, hogy mi megtaláljuk önmagunkat és azokat a tevékenységeket, amiket szeretünk csinálni.

A hozzáállásunk és érdeklődési körünk idővel persze változhat. Amikor egyetemista lettem, már jobban kezdett érdekelni az udvarlás, a tapasztaltabb barátaim pedig megosztottak velem pár tippet. Tény, hogy nem a külső dönt legtöbbször, de ha idegeneknél próbálkozunk, akkor nagyon is számít.

Belekezdtem hát egy fogyókúrába, elmentem fodrászhoz, és… eljött a fog gyökérkezelés ideje is, amitől addig nagyon tartottam. Volt egy rossz fogam, ami időnként nagyon fájt, de mivel féltem a fogorvostól, inkább bevettem rá egy fájdalomcsillapítót, és igyekeztem nem panaszkodni. Most viszont tudtam, hogy a jó megjelenés része az egészséges fogsor, és nincs olyan fogorvos a világon, aki ne szűrné ki, hogy egy hatalmas lyuk van a fogamon!

Először is szerettem volna tájékozódni, hogy hogyan zajlik a fog gyökérkezelés. Találtam is erről egy cikket az internetet böngészve a fogorvosbudapest.info oldalon. Kicsit megnyugodtam, hogy ezen átesni még mindig jobb, mintha ki kellene húzni a fogamat. Valamint az is kiderült ebből számomra, hogy a fogorvostudomány is fejlődik rendesen, ezért a fogorvos meglátogatásához kötődő általános félelmek lassan alaptalanná válnak.

A fogorvosbudapest.info oldal böngészése közben ez az érzés még jobban felerősödött bennem. Páciens vagyok, és megvannak a saját panaszaim, félelmeim, bizonytalanságaim. Örülök, ha a fogorvos ezeket is látja, miközben professzionálisan végzi a munkáját. A fogorvosbudapest.info-nál pedig pontosan ez az egyik kitűzött cél! A páciens jólléte és egészséges fogsora a legfontosabb, amire törekedni kell. Ennek eszköze a megelőzés is, amennyiben a fő problémák már elhárultak.

Na de ha már megtörtént a baj, nincs mese, át kell esni a gyökérkezelésen! A fogorvosbudapest.info jól felszerelt, modern rendelőjében először röntgenvizsgálatot végeztek, hogy megállapítsák, valóban erre a fajta kezelésre van szükség. Szerencsére igen! Megintcsak azért mondom, hogy szerencsére, mert húzást egyáltalán nem szerettem volna! Bár alaposan utánaolvastam korábban, hogy hogyan zajlik az eljárás, ebből nem sokat érzékeltem. Egyrészt mert használt a fájdalomcsillapító, másrészt pedig a doktornő gyorsan és pontosan dolgozott. Részletesen elmagyarázta mindig, hogy mi a teendő az aktuális kezelés után, illetve mire számítsak a következő alkalommal. Így pedig még a kellemetlenségek is eltörpültek a kitűzött közös célok árnyékában.

Korábban nem is gondoltam volna, hogy a mindennapi szájápolás ennyire bonyolult! Pedig a legtöbben minden nap mosnak fogat, csak éppen rosszul. Ezt már a fogorvosbudapest.info dentálhigiénikus szakemberétől tudtam meg, aki a kezelési sorozat végeztével hasznos tanácsokkal küldött haza. Nem is volt kétségem afelől, hogy ide szívesen jövök majd vissza rendszeresen a féléves ellenőrző vizsgálatra is!