A macskás videók megunhatatlanok, némelyik konkrétan évtizedek óta kering az interneten. Ennél szebb módja amúgy nincs is az emlékezésnek. De túl a régebbi felvételeken vadonatúj kisfilmek is fel-felbukkannak gyakorlatilag napi rendszerességgel. Na, de kik vannak a kamerák mögött?

A csapót a gazdi tartja!

A helyzet az, hogy bár akad néhány profi film, amit minden bizonnyal megrendezett körülmények között rögzítettek a készítői, de nem ez az átlagos tendencia. Szóval igazán nem kellenek extra feltételek, különleges technológiai vívmányok a sikerhez. És pláne nincsen szükség megvilágításra meg előre elpróbálásra. A statisztikák is azt bizonyítják, hogy azok a legkedveltebb és legtöbbet megosztott macskás videók, amik természetesek. Amikről nem süt az előre megrendezettség, amik egyszerűen azért nagyszerűek, mert a mindennapokban születtek. S épp hétköznapiságuk teszi őket nem mindennapivá.
Így aztán sem produceri képességekkel, sem filmes tapasztalatokkal nem kell büszkélkednie annak, aki végül úgy dönt: a kamerája mögé áll, hogy megörökítse kedvence valamely vicces, aranyos vagy megható mozzanatát. Amikből akad bőven.
Extra technikai háttérre sincsen szükség, hiszen napjainkban a mobiltelefonok kamerái tökéletesen megfelelnek a hobbi szintű filmezés kritériumainak. És az is tény, hogy a cuki vagy vicces macskás videók nem attól sikeresek, hogy a kép éles, és egy picit sem homályos. Hanem a történettől és annak főszereplőjétől.

Milyen hosszúságú a tökéletes macskás videó?

A rövid, frappáns, divatos szóval élve “ütős” filmek a legnépszerűbbek. Ennek leginkább az az oka, hogy az emberek villámfogyasztók: kevés szabadidővel rendelkeznek, ám azt igyekeznek maximálisan kihasználni.