Léteznek olyan alapvetőnek mondható, de mégis apró dolgok, amik a kereskedelem területén meghatározó jelentőséggel bírnak, pedig méretükben igen aprónak mondhatók. Az etikett címke szinte alig észrevehető, de mégis olyan funkciókat lát el, amik nélkül egyszerűen képtelenség lenne boldogulni. A vonalkód például egy ilyen dolog, amit a kasszánál lehúznak.

De ez csak a jéghegy csúcsa ugyanis számos egyéb formában, méretben anyagban készülhet az etikett címke. Ennek szerep jut a kertészetben, a raktározásban, a hűtőházban tárol termékeken, a gyógyszeriparban, irodákban és még hosszan sorolni lehetne. Jelölni lehet velük, vagy biztonsági feladatot látnak el.

Mire figyeljünk az etikett címke kiválasztásánál?

Mint láthattuk az etikett címke számos helyen ott van és jelentősége sem mellékes éppen ezért fontos jól megválasztani azt. A különböző körülmények között ugyanis máshogy viselkednek az egyes anyagok. Jó példa erre a papír alapú és a műanyag etikett címke közötti különbség. ezek elkészítése is más eljárások mentén történhet. A méret szintén döntő jelentőségű.

Szerencsére van esély mindig egyedi formák, minták meghatározására, de ezek nyomtatásánál, tervezésénél jól jön a profi szakértelem. Ha igazán részletesen kívánunk elmélyedni az etikett címke világában, akkor látogassunk el mielőbb a webmaxx.hu oldalra, ahol olyan összefoglalókat találunk, amik bevezetnek bennünket a matricák rejtelmeibe. Ha pedig szeretnénk profikra bízni azok megtervezését és készítését, akkor itt megtehetjük. Ne feledjük az etikett címke méretéhez képest igen nagy jelentőséggel bír.