Az internet 1986-ban jött, látott és győzött. Megváltoztatta szinte minden szokásunkat, legyen szó információszerzésről, szórakozásról vagy éppen vásárlásról. Emlékszem, informatikusként 1994-ben találkoztam először a Mosaic böngészővel és igazából nem is értettem, hogy mi ebben az egészben a jó. (Ebből azonnal kitalálhatod, hogy nem én vagyok a legélesebb kés a fiókban.) Azóta természetesen megértettem. És nagyjából 7 milliárdan vagyunk ezzel így ezen a bolygón. Megtaláljuk a neten a kedvenc robotporszívónkat, életünk soron következő párját és az erősen igénybe vett orrnyálkahártyánk regenerálódását elősegítő Aqua Maris orrsprayt is. Ebben a cikkben az utóbbi témát, tehát a gyógyszerek ill. a gyógyhatású készítmények és a betegápolási eszközök beszerzési lehetőségeit járom körbe.

Többféle módon lehet gyógyszert vásárolni: nagykabátban és csizmában vagy – ahogyan ennek a cikknek a címében is látod – pizsamában és papucsban. Az elmúlt évek folyamán mindkettőt kipróbáltam és egyértelműen az utóbbi, tehát az online vásárlás mellett teszem le a voksomat. Legtöbbször a Prevenció Patika webshopját használom. Számos szempontot és érvet fel tudok hozni amellett, hogy mennyivel egyszerűbb így a pirulák és az egyéb készítmények, gyógyászati termékek beszerzése:

 • kényelem,
 • információ,
 • kedvező ár,
 • széles választék,
 • biztonság.

Vegyük sorra a Prevenció Patika esetében a fenti tényezőket.

Kényelem

Mennyivel egyszerűbb és gyorsabb a patika weboldalán keresni és vásárolni, mint a tőlem 7 villamos megállóra lévő gyógyszertárban? A kérdés erősen költői. Lényegesen egyszerűbb és gyorsabb. Annyi idő alatt, amíg felöltözöm és eljutok a gyógyszertárba, a neten már megvettem a jövő havi vitamin adagomat és felraktam főni a hétvégi ebéd alapját képező tárkonyos pulykaragu levest is.

Természetesen sok esetben a kényelem nem csak időmegtakarítást jelent. Jómagam kiváló egészségi állapotban vagyok és a fővárosi tömegközlekedés és/vagy a saját autóm segít a helyváltoztatásban. De sokan vannak körülöttünk olyanok, akik akár földrajzi helyzetük, akár egészségi állapotuk miatt ha akarnak, sem tudnak „leugrani” egy patikába. Számukra életfontosságú (talán ebben az esetben nem túlzás ez a jelző) az, hogy hozzájussanak a szükséges gyógyszereikhez. Ebben nyújt segítség számukra a prevenciopatika.hu weboldal. Itt a nap 24 órájában leadhatják rendelésüket, amelyet 1-2 napon belül a házhoz szállítanak.

A patika hazánk egyik leggyorsabb online gyógyszertárának nevezi magát. Kezdetben azt gondoltam, hogy ez inkább csak egy jól csengő marketing szöveg. Aztán az első rendelésem leadását követő első munkanapon csengetett a futár. És azóta is minden rendelésem maximum 2 nap alatt megérkezett. A sebességük köszönhető a nagy raktárkészletüknek és a jól átgondolt logisztikai rendszerüknek.

Természetesen a futár igénybevételén kívül is többféle módja van annak, hogy hozzájussunk a megrendelt termékhez. Személyes átvétel lehetséges a patika szegedi üzletében. A rendelésünket csomagpontra vagy csomag automatába is kérhetjük. A GLS és az MPL révén a webáruház az ország több száz pontjára tudja átvételre továbbítani a kiválasztott termékeket.

A kényelemhez hozzátartozik a komfortos és biztonságos fizetés is. Ebben is több választási lehetőséget biztosít számunkra a webáruház. Természetesen fizethetünk a rendelés lezárása során azonnal bankkártyával. Én ezt javaslom mindenkinek, hiszen ez a leggyorsabb és legegyszerűbb mód. De lehetőség van utánvéttel, az átvétel során fizetni a futárnál vagy a postásnál is. Természetesen ekkor is lehetőségünk van kártyával fizetni vagy készpénzzel. Egészségpénztári kártyát közvetlenül nem lehetséges használni, a számlát kell leadni a szolgáltatónak, aki ezt követően 10 banki napon belül majd jóváírja az összeget számunkra.

Információ

A megbízható és korrekt információ fontos akkor is, amikor a neten az ideális gél körömlakkok között nézelődünk. De még fontosabb akkor, amikor egy gyógyszert vagy egészségügyi segédeszközt választunk.

Amennyiben a prevenciopatika.hu webáruházat használjuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a kiválasztott termékről minden információt megtalálunk. Nézzük, hogy mit tudunk meg a gyógyszertár weboldalán pl. a Papilocare hüvelygélről:

 • a termék pontos megnevezését. Elsőre talán megmosolyogtató, hogy ezt ide leírom. De talán mindannyian hallottunk már a patikában érdekes rendeléseket: Mastu S helyett Másztüszt vagy Advil helyett Aldit kérni. Én magam is sokszor keverem a megjegyezhetetlen nevű gyógyszereket, emiatt is megnyugtató az, hogy látni és memorizálni tudom a pontos nevet,
 • a termék fotóját. Ezt is nagyon fontosnak tartom. Sokan azt mondják, hogy – ellentétben a körömlakkal – a gyógyszer külseje nem fontos. Én ezt nem így gondolom. Az egyik doboz esetében már a külső megjelenés is bizalmat sugároz számomra, míg a másik nem. Pl. a Papilocare hüvelygél csomagolása és színei kifejezetten vonzóak. Ha nem férfi lennék és szükségem lenne rá, akkor egészen biztosan elkötelezetten használnám a méhnyaki hámszöveteim helyreállítására,
 • a termék kiszerelését: pontosan mi és mennyi lesz a megvásárolt dobozban,
 • vételárát,
 • egységárát. Ez talán fontosabb, mint a vételár, hiszen egy használati egység (pl. tabletta vagy kúp) pontos árát mutatja meg,
 • rövid összefoglaló leírást,
 • részletes felhasználási javaslatot,
 • részletes hatásmechanizmust,
 • esetleges mellékhatásokat,
 • tárolási információkat,
 • gyártó nevét,
 • forgalmazó nevét.

Nem szeretném megbántani a fizikai üzletekben dolgozó patikusokat. De a személyes vásárlás során ilyen részletes termék információt még sohasem kaptam. Természetesen erre ott nincs idő. Sok a várakozó vásárló, nincs lehetőség ilyen részletességű magyarázatokra egy termék esetében. És arra sincs idő, hogy amennyiben egy termék hatásosságában nem vagyok biztos, akkor még négy másikra rákérdezzek. Nem így a Prevenció Patika webshopjában. Itt kényelmesen nézegethetek, informálódhatok akár órákon át anélkül, hogy a hátamban érezném mások szúrós pillantásait.

És itt még nem ér véget az információs lehetőségek tárházának felsorolása. Hasonlóan egy fizikai gyógyszertárhoz, az online vásárlás előtt, alatt és után is tudunk hús-vér patikussal is egyeztetni:

 • előtt, alatt: a patika email címén, elektronikus kapcsolati űrlapján ill. központi telefonszámán lehetőségünk van kérdezni a szakemberektől. Közvetlen elektronikus cím áll rendelkezésünkre a gyógyszerész, dietetikus és védőnő kollégákhoz,
 • után: lehetőségünk van szakszemélyzettel történő kiszállítást kérni. Így a megrendelt és vény nélkül kapható gyógyszerek esetében az átvétel során is fel tudjuk tenni a kérdéseinket a patika gyógyszerész vagy szakasszisztens munkatársai részére.

Kedvező ár

Igazi magyar ember lévén én is a pénztárcámon keresztül szemlélem a világot. Ezért is szeretek a prevenciopatika.hu oldalon vásárolni, ugyanis itt nagyon kedvezőek az árak. És rendszeres akciók vannak. Amennyiben feliratkozunk a hírleveleikre, akkor egy kuponnal is gazdagabbak leszünk. Amennyiben egy bizonyos összeg feletti értékben vásárolunk, akkor pedig a kiszállítás díjmentes.

A webshopban pénzügyi szempontból is ígéretes menüpontokat találunk:

 • havi ajánlat: itt vannak a tárgyhavi legjobb árú termékek,
 • többet kevesebbért: a nagy kiszerelés lényegesen kedvezőbb egységárat jelent,
 • közeli lejáratú termékek: itt általában az utolsó raktári cikkeket vehetjük meg. Természetesen a termék adatlapon a lejárati idő jól látható módon, félkövér betűvel van jelezve,
 • második termék féláron: a kedvenc menüpontom. Az itt levő gyógyszerek esetében a 2. terméket 50 %-os kedvezménnyel vásárolhatjuk meg.

Széles választék

Egy hagyományos, fizikai gyógyszertárban sok termék van. A prevenciopatika.hu webáruházában pedig nagyon sok termék van. Hatalmas választékot találsz gyógyszerekből, gyógyhatású készítményekből és gyógyászati segédeszközökből is. Csakhogy ezt a kínálatot jobban érzékelni tudjuk: 57 olyan termékük van, amelyet fejfájás esetén használhatunk. Imponáló szám.

A webáruházban a Keresés funkció használatával rá tudunk keresni egy-egy konkrét termékre vagy panaszra, tünetre. Például amennyiben fáj a fogunk, akkor csak keressünk rá a fogfájás kifejezésre és máris tallózhatunk 68 megfelelő készítmény adatai között.

A nagy választékban történő könnyebb eligazodást, szűkítést segítik a képernyő bal felső részén lévő termék kategóriák: Gyógyászat, Életmód, Intim, Szépség, Baba-mama stb. Amennyiben egy kategóriát kiválasztunk, akkor alatta alkategóriák jelennek meg, míg végül eljutunk a termékek szintjére.

Biztonság

A gyógyszertárak működését nagyon szigorú előírások szabályozzák. És ebből a szempontból nincs különbség az online és az offline patikák között. A prevenciopatika.hu maximálisan megfelel minden vonatkozó előírásnak.

Összegzés

A Prevenció Patika webshopja minden szempontból a legjobbak közé tartozik. Amennyiben itt vásárolunk, akkor biztonságos és informatív környezetben széles választékot és nagyon kedvező árakat találunk.