Mire kell odafigyelni egy ipari vízlágyító kiválasztásánál? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? Egyáltalán megéri számodra egy ilyen berendezés megvásárlása? Cégünk több, mint 20 éve foglalkozik ipari vízlágyítók forgalmazásával, telepítésével, az ez idő alatt szerzett tapasztalataink alapján írtuk meg cikkünket. 

Milyen előnnyel jár egy ipari vízlágyító alkalmazása?

Manapság az energiamegtakarítás minden ipari alkalmazásnál az egyik legkardinálisabb kérdés a költséghatékony módon történő üzemeltetésben. Egy megbízható ipari vízlágyító használata segít csökkenteni az üzemeltetési költségeken, hiszen rengeteg energia, munkaidő, vegyszer is megspórolható, amit amúgy a makacsul lerakodó vízkő eltávolítására használnánk. Ezenkívül óriási előny, hogy drága berendezéseink élettartama is lényegesen megnő, ha ipari vízlágyítóval védjük azokat.

Mire kell figyelni a vízlágyító berendezés kiválasztásánál?

Figyelembe kell venni az ipari vízlágyító kiválasztása előtt a víz keménységet, illetve a pillanatnyi maximum vízelvételt, valamint azt, hogy szakaszos vagy folyamatos a működés.

Az ipari vízlágyító berendezések idő és mennyiség vezéreltek, így a regenerálás automatikusan történik, melynek előnye, hogy állandó felügyelet nem igényelt, csak a só utánpótlására kell ügyelni.

Megtérül az automata ipari vízlágyító berendezés használata?

Erre a kérdésre eddigi tapasztalatunk alapján a mi válaszunk határozottan igen, hiszen az ipari vízlágyító berendezés nagyon kevés elektromos energiát használ el (néhány watt), a vízlágyító gyanta élettartama kb. 10 év, emiatt költségvonzatot csak a só utánpótlásával kell kalkulálni, így a minimális költségek mellett a PFL automata ipari vízlágyító berendezés akár 2-3 éven belül megtérülhet.

A PFL ipari vízlágyító termékcsalád egy PENTAIR Autotrol vezérléssel szerelt automata vízlágyító berendezés sorozat.