Mit kell szem előtt tartani, ha a gépkocsinkhoz új gumit és felnit vásárlunk? A számunkra megfelelő felni kiválasztása nem egyszerű feladat, mert óriási a választék a piacon. Az esztétikai szempontok előtérbe helyezése mellett, azonban fontos a jogi és biztonsági követelményeket is figyelembe venni. Az alu-felni.eu oldalon minden autómárkához kínálnak felniket széles választékban.

Amennyiben biztosan a Kia Sorento alufelni az, amit keresünk, az oldalon széles szín és méretválasztékot találunk. Minden esetben a gépjármű egyedi műszaki követelményei határozzák meg a könnyűfém tárcsák méretét. Általában 13-30 hüvelykes méretben érhetők el az alufelnik. A nagyobbak jobb úttartást és sportosabb vezetést biztosítanak.

A felnik színe a másik tulajdonság, amit választásnál figyelembe vehetünk. Ez mindig egyedi ízlés kérdése, egy Kia Sorento alufelni is lehet fényes vagy matt, egyszínű vagy többszínű, csíkos, pontozott, exkluzív vagy kerámiabevonatú. Manapság divatos a szürke vagy a matt grafit bevonat, amely extravagáns külsőt kölcsönöz az autónak.

Márkás és eredeti Kia Ceed gyári alufelni kedvező áron

Alufelni vásárláskor több okból kifolyólag is ajánlott, hogy márkás, eredeti felnire essen a választásunk. Legfontosabb indok a tartósság és a biztonság, ami a márkás felnik mellett szól. Az olcsó, utángyártott, kétes minőségű darabok hossz távon költségesebbek, hiszen a rossz utakon elvetemednek, megrepednek.

Az alu-felni.eu oldalon csak eredeti, márkás felniket árulnak nagy választékban. A Kia Ceed gyári alufelni is igen változatos szín- és méretválasztékban kapható. Az alufelnit általában nyárigumival használják, a téli abroncsokat pedig acélfelnire szerelik. Ez azért jó döntés, mert így mind az autó, mind a gumi és felni épsége is hosszabb távon megőrizhető.

A Kia Ceed gyári alufelni vásárlás esetén is ajánlott minden kerékcsere alkalmával a kerekeket centríroztatni. Előfordul ugyanis, hogy egy kátyú vagy járdaszegély nem hagy látható sérülést, de mégis deformálódik valamilyen mértékben a felni, ami olyan vibrációt okozhat, ami a későbbiekben jelentős károkat okoz.