Már elég sok ideje elhelyezkedtem egy boltban eladóként, ahol leginkább drágább, prémium italokat árulunk.

Vannak itt egészen különleges italok is. Például sok whiskey található itt, melyről hagyományosan úgy vélekednek, hogy amerikai ital, pedig meglepően sok nemzet képviseli magát ezt az italt tekintve.

Az egyik legkülönlegesebb ilyen whiskey italunk Svédországból származik. Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok ezzel, de én sosem gondoltam volna, hogy a svédek is készítenek ilyen termékeket.

De felhozhatnám a japán whiskey választékunkat is, mely szintúgy rendkívül különlegesnek mondható.

De igazából nem is ez a cikkem lényege.

Én régebben mindig úgy gondoltam, hogy az alkoholisták italai inkább az olcsóbb, silányabb változatok, de mióta ezen a helyen dolgozom, alaposan meglepődtem ebben a tekintetben, hiszen itt kiderült, hogy a jómódúak között is bőven találni olyanokat, akik küzdenek az alkohollal.

Még hírességek is megfordulnak az üzletben, akikről nem is gondolnátok, hogy milyen gyakran vásárolnak maguknak alkoholt.

Úgy tűnik, hogy ez a szörnyű betegség a társadalom összes rétegében képes megjelenni, és éppen ezért tartom olyan szerencsésnek, hogy létezik a Felépülők intézete.

És hogy kik is ők?

A legegyszerűbb, ha fellátogattok a weboldalukra, melyet a következő címen tudtok elérni: https://felepulok.hu/. Nekem elég volt csak néhány percet eltöltenem a weboldalukon ahhoz, hogy tudatosuljon bennem a hihetetlen elhivatottságuk és szakértelmük.

Komoly munkával kifejlesztettek egy olyan programot, mely hihetetlen magas hatékonysággal képes eredményt elérni az alkoholbetegségben szenvedők között.

Ez a program úgy jött létre, hogy a már alapból sikeres amerikai Minnesota modellt fejlesztették tovább.

Ennek az eredménye egy olyan 28 napon át tartó, összetett és komplex program, mely során a betegekre olyan szinten képesek hatni, hogy azok később már egyedül is képesek legyenek fellépni ez ellen a helyzet ellen.

A felépülés ideje alatt folyamatosan szakmai felügyelet alatt állnak a betegek, hiszen a bentlakásos megoldásban hisznek.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy itt sokkal többről van szó, mint egy szakmai kapcsolatról a páciens és a szakember között. Itt gyakorlatilag sorstársi kötelék épül fel, hiszen az ott dolgozók jelentős része maga is megtapasztalta már azt, hogy milyen alkoholfüggőségben szenvedni.

Hihetetlen erővel ruházza fel a felépülési folyamatot az, hogy az itt dolgozó szakértők a saját példáikon keresztül tudják bemutatni azt, hogy miként érdemes küzdeni a függőség ellen!

A 28 napos felépülési programnak egy barátságos családi ház ad otthont, ami egy kiváló környezetet teremt ahhoz, hogy a betegek elinduljanak a szükséges úton.

Személyesen persze nem láttam, de a https://felepulok.hu/ oldalon keresztül van lehetőség három dimenzióban bejárni a házat, illetve a galériában is lehet találni kiváló képeket.

Ha valaki kíváncsi, és többet szeretne megtudni az ott dolgozó szakemberekről, akkor arra is van lehetősége az internetes felületükön keresztül.

Vannak itt konzultánsok, tapasztalati munkatársak, pszichológus-hallgatók és pszichiáterek is. Egyszóval minden szükséges szakemberrel rendelkezik ez az intézet ahhoz, hogy sikerüljön egy alkoholbetegnek felépülővé válnia.

Természetesen csodát itt sem tudnak tenni. Ha a páciens nem akarja eléggé, nem elég őszinte és nem hajlandó megnyílni, akkor a folyamat akadályokba fog ütközni.

Ha esetleg úgy érzed, hogy Te vagy egy hozzátartozód olyan szintű alkoholproblémákkal küzd, amit egyedül nem lehet leküzdeni, akkor mindenképpen érdemes jelentkezni náluk.

A kapcsolatok menüpontban minden szükséges információt meg tudtok ehhez találni.

Az első telefonbeszélgetést az állapotfelmérés követi, ahol eldől, hogy az adott páciens alkalmas-e erre a programra.