Létezik olyan típusú játék is, amit a gyermekek egyszerűen nem tudnak megunni. A fa építőkocka éppen ilyen, hiszen egészen pici kortól kezdve iskolás korig minden gyermek szereti. Természetesen a különböző szettek a gyermekekkel együtt „nőnek”, hiszen a piciknek való pár darabosak mellett, rengeteg elemből álló változatok is kaphatóak, amelyekből igazi kis városokat építhetnek a lurkók. Kicsiknél a korosztálynak megfelelő típusok eleinte a felfedezését, a világ megismerését jelentik.

Ez a rácsodálkozás, megfigyelés később persze átalakul kreatív építkezésbe, így a fa építőkocka fantasztikus eszköze annak, hogy a gyermek a saját elképzelése alapján teremthessen dolgokat. Ahogy a gyermek nő, egyre sokrétűbben tudja használni az építőkockákat. Nem is csoda, hogy a fa építőkocka játékok roppant népszerűek úgy a kisfiúk, mint a kislányok körében. Egyetlen gyermek játékai közül sem hiányozhatnak a színes vagy éppen natúr kockák. Az is mellettük szól, hogy a gyerkőcök egyedül és társaságban is remekül kikapcsolódnak. A fa építőkocka ugyanakkor fejleszti a gyermek kézügyességét, finommotorikus mozgását és térbeli tájékozódást. A fantázia, kreativitás és képzelőerő pedig csak úgy szárnyal a különféle dolgok megalkotása közben.

Nemcsak építkezni lehet a kockákkal, hanem a szerepjátékokba is nagyon jól beilleszthetőek. A színes, formás kockák lehetnek bútorok, növények, emberek, bármi. A fa építőkocka ráadásul természetes és időtálló játék, ezért környezet- és pénztárcabarát egyszerre. A rendkívül különleges, érdekes változatok pedig az okosjatek.hu webáruházban kaphatóak nagyon jó ár/érték arányban.