Az emberiség az igája alá hajtott a bolygót. Kár lenne komolyabban belemenni abba, hogy ez mennyire előnyös vagy sem, de ami a lényeg, hogy egyértelműen így történik. A folyamatosan növekvő igények kielégítésére óriási léptékű gyártási kapacitások épültek ki, amit már a hagyományos emberi erővel lehetetlen kiszolgálni, ezért születtek meg a nagyteljesítményű gépezetek. Nem szabad azonban elfeledkezni arról sem, hogy a CNC szerviz időközönként megvalósuljon. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy berendezés a végtelenségig bírja a terhelést, de ez koránt sincs így.

Bár a készítők igyekeztek a legjobbat megalkotni, de az anyagfáradás előbb-utóbb bekövetkezik. Ilyenkor merül fel az igény a CNC szerviz iránt komolyabb mértékben. Mivel egy nagyon komplex rendszerről van szó a CNC rendszerek esetében, így annak a helyreállítása jelentős szaktudást követel. A teac-mechanika.hu munkatársai előzetes egyeztetéssel, országos kiszállással válljak a CNC szerviz elvégzését, legyen szó hibafeltárásról vagy alkatrészek cseréjéről, beszerzéséről, illetve azok legyártásáról.

Történjen minél hamarabb a szerszámgép felújítás!

Nap mint nap láthatjuk, hogy mekkora problémát jelent, amikor egy aprócska alkatrész meghibásodik és komolyabb gépezetben, ami ennek a hatására teljesen tönkremehet, de legalábbis leáll. Ha igyekszünk előre gondolkodni, akkor érdemes betervezésre kerüljön a szerszámgép felújítás bizonyos időközönként. Ebben az esetben kevésbé a hibaelhárítás kerül előtérbe, hanem inkább a termelés fokozása érdekében történő modernizálás.

Természetesen mindennek lehet az apropója egy alkalmi leállás, valamilyen alkatrész besülése miatt. A szakik úgy tartják, hogy olykor előnyösebb a szerszámgép felújítás, mint másik rendszer beállítása, hiszen az több problémát hozhat magával. Néha csak pár csapágyat kell kicserélni, míg máskor a teljes vezérlés, esetleg orsók, anyák, fogaskerekek behelyezésére kerül sor. A körültekintően megvalósult szerszámgép felújítás gyorsan éreztetni fogja a hatását, hiszen minden visszatérhet a régi kerékvágásba, miközben még a termelés is fokozódik.